top of page
  • Foto van schrijverDe advocaat

Omgangsregeling & Corona, hoe doe je dat?

Bijgewerkt op: 28 jun. 2021

Inmiddels zijn we allemaal doordrongen van het feit dat het Corona-virus er is. We kennen allemaal de maatregelen en beperken onze sociale contacten, werken thuis, kinderen gaan niet naar school. Maar wat nu als je niet meer samen bent met de andere ouder van je kind of kinderen? Hoe doe je dat dan, die omgangsregeling? Pas je die dan aan, hoe volgen jullie de maatregelen van de overheid? Wat zijn belangrijke uitgangspunten voor jullie?


Voor kinderen is het virus iets dat veel onzekerheid mee brengt. Zij voelen spanningen bij volwassenen, zonder direct te snappen en te kunnen overzien welke impact het virus heeft. Zij ervaren dat alle zekerheden nu ineens wegvallen en de gewone dingen niet meer mogen. Het lijkt leuk, plotseling een lange vakantie, maar veel kinderen ervaren hierdoor ongemerkt stress. Geen vast ritme, geen juf of meester om gezellig mee te kletsen over je weekend, geen hobby's of sport. Wanneer zie je je vader of moeder weer? Kan dat dan wel gewoon?


Een aantal organisaties hebben de afgelopen weken tips gegevens over hoe als ouders om te gaan met de omgangsregeling in tijden van het Corona-virus. Hieronder hebben we de belangrijkste tips en informatie voor u op een rijtje gezet en treft u de links naar de websites.


Lees de tips een keer door en houdt ze in het achterhoofd wanneer jullie nieuwe of andere afspraken maken over de omgangsregeling voor de komende weken.


Mocht je vragen hebben of komen jullie er samen niet uit? Onze advocaten en mediators staan voor je of jullie klaar voor advies en begeleiding, ook én misschien wel juist nu.


Lees & luister hier meer:


- 7 tips voor omgangsregeling - www.verder-online.nl

- Artikel over corona en omgangsregelingen - www.verder-online.nl

- NPO 1 Podcast De Dag: Als je door corona je kind niet meer mag zien, klik hier.
180 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page