top of page
  • Foto van schrijverDe advocaat

De gezinsadvocaat

Jullie hebben besloten uit elkaar te gaan. Zo’n besluit is niet gemakkelijk en brengt veel emoties met zich mee. Tegelijkertijd moet er ook veel geregeld worden. Zo moeten er beslissingen worden genomen over wie er in het huis blijft wonen, hoe de gezamenlijke spullen verdeeld worden en hoe jullie het beiden financieel gaan regelen. Als jullie getrouwd of geregistreerde partners zijn, hebben jullie ook de rechter nodig. Maar niet alleen jullie leven als partners gaat veranderen, de scheiding heeft ook impact op de kinderen.

Het is niet vreemd als jullie niet goed weten waar je moet beginnen. Want wie kan jullie nu het beste helpen met het regelen van de scheiding? Online? Een mediator? Is het verstandig om allebei een advocaat te nemen of zorgt dit juist voor conflicten? En als jullie dan besluiten een professional in te schakelen, wie kan het hele gezin dan het beste helpen met de scheiding?


De Gezinsadvocaat regisseert en coördineert het gehele proces voor tijdens en na de scheiding. Het is de taak van de Gezinsadvocaat om aan het begin van de scheiding in te schatten wat jullie als gezin (ouders én kinderen) nodig hebben om de scheiding goed af te wikkelen. Hij of zij brengt jullie hiervoor naar de juiste professional.

Als het nodig is om meer professionals in te schakelen (bijvoorbeeld mediator, een kindercoach of iemand die kan adviseren over de financiën), zal de Gezinsadvocaat deze professional toevoegen. Tijdens het gehele proces houdt de Gezinsadvocaat het totaaloverzicht (de regie) en let hij goed op dat de ingeschakelde professionals samenwerken om zo snel mogelijk tot een goed resultaat te komen. Door de gezinsadvocaat in te schakelen krijgen jullie de begeleiding die bij het gezin past en ontstaat er rust.


Wil je meer weten over de Gezinsadvocaat? Kijk ook op de website van de gezinsadvocaat, of download hier de informatie folder voor de regio Hart van Brabant.

Gezinsadvocaat informatie voor beroepskrachten versie 1
.pdf
Download PDF • 43KB
Ben je woonachtig in de regio Hart van Brabant, kun je je via de website van de gezinsadvocaat aanmelden. Klik hier voor een link naar de aanmeldpagina op de website van de Gezinsadvocaat.


126 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page