top of page

"Ik ben de ambassadeur van kinderen van scheidende ouders"

​"Mensen staan mij toe een tijdje mee te lopen in hun leven en het afscheid van hun huwelijk mee te maken. Dat vind ik bijzonder en waardeer ik. Ik probeer mijn cliënten te laten zien dat uit nare dingen vaak iets moois voortkomt, als je de uitdaging maar aangaat."

Loes Stam, Advocaat & Mediator

Mensen die willen scheiden, die vragen hebben over alimentatie, omgang, co-ouderschap, gezag en

kinderbeschermingsmaatregelen zijn bij mij in goede handen. Rechtbanken en gerechtshoven benoemen mij daarom vaak als bemiddelaar in ingewikkelde familierechtzaken. Ook bemiddel ik in internationale

kinderontvoeringszaken en omgangsregelingen.

Vanaf 1 november 2009 werk ik voor de rechtbank Den Haag als crossbordermediator in kinderontvoeringszaken die vallen onder het Haags Kinderontvoeringsverdrag. Ik ben de ambassadeur van kinderen van scheidende ouders. Door de ouders met elkaar in gesprek te houden, voorkom ik pijnlijke escalaties voor de kinderen.

 

Voor ik advocaat werd, was ik vijftien jaar kinderverpleegkundige. Ik weet veel van kinderen, hun ontwikkeling en van opvoedingsvraagstukken. Als mediator praat ik ook met de kinderen, in overleg met de ouders. Vaak hebben ze veel verdriet en dat bespreek ik met de ouders. Het voordeel van mediation is dat maatwerk mogelijk is.

Ik vind het dus belangrijker dat mijn cliënten hun zaken onderling regelen dan ze aan de rechtbank voor te leggen. Alleen wat zo niet op te lossen is, moet aan de rechter worden voorgelegd. Samen met u schat ik de risico’s daarvan in, evenals de tijd en de kosten van procederen, zodat u van tevoren weet waar u aan toe bent.

Mensen staan mij toe een tijdje mee te lopen in hun leven en het afscheid van hun huwelijk mee te maken. Dat vind ik bijzonder en waardeer ik. Ik probeer mijn cliënten te laten zien dat uit nare dingen vaak iets moois voortkomt, als je de uitdaging maar aangaat.

Een persoonlijk aanspreekpunt, een vertrouwd gezicht

Hoe het ook zij, wat u ook bent of doet, u wilt persoonlijk en begripvol geholpen worden als uw situatie daar om vraagt. U wilt het beste advies in uw persoonlijke situatie, tegen een reële vergoeding, met een duidelijke blik op de toekomst. Stam Familierecht begrijpt dat en biedt een persoonlijke aanpak, voor iedereen. Omdat geen twee mensen hetzelfde zijn, elke cliënt anders is en elke zaak uniek, stemmen we onze aanpak af op uw wensen en behoeften.

We lossen uw problemen op of voorkomen dat u ze krijgt. Onze advocaten zijn specialisten, werken nauw samen en maken gebruik van elkaars kennis en expertise. We zijn pas tevreden als zaken of zijn voorkomen of tot een goed einde zijn gebracht. Daarvoor bundelen we met passie onze krachten.

Omdat geen twee zaken hetzelfde zijn, is expertise nodig, aangevuld met kennis en ervaring.

Lidmaatschappen en nevenactiviteiten

Voor mijn werk als familierecht specialist ben ik lid van een aantal vakorganisaties. Hieronder treft u een overzicht. Daarnaast

bottom of page