top of page
  • Foto van schrijverDe advocaat

Internationale kinderontvoering

Er is sprake van internationale kinderontvoering als een kind ongeoorloofd naar een ander land wordt overgebracht of daar ongeoorloofd wordt vastgehouden door een ouder. Ongeoorloofd betekent zonder toestemming van de andere ouder of in strijd met het gezagsrecht van het land waar het kind zijn gewone verblijfplaats had.

Specialist in kinderontvoeringszaken

Nederland is net als circa 85 andere landen aangesloten bij het Haags Kinderontvoeringsverdrag. Het verdrag is van toepassing op kinderen onder de zestien jaar en beoogt de terugkeer van kinderen die ten onrechte weggehaald werden uit of vastgehouden worden in een land.

Indien een kind naar het buitenland is ontvoerd of juist naar Nederland is ontvoerd, dan is het van belang om snel actie te ondernemen. Het is raadzaam om direct contact op te nemen met het Centrum Internationale Kinderontvoering (IKO).


Als je ex-partner je kind zonder toestemming naar Nederland heeft meegenomen of zonder toestemming in Nederland achterhoudt, dan kunt u een rechterlijke procedure starten bij de rechtbank Den Haag om het kind terug te halen naar het thuisland. Dit heet een teruggeleidingsprocedure. Hiervoor is de bijstand van een advocaat benodigd. Loes Stam is gespecialiseerd in kinderontvoeringszaken. Zij heeft ruime ervaring met kinderontvoeringszaken, en heeft meerdere teruggeleidingsprocedures gevoerd.


​Bij vragen over dit onderwerp, kun je contact opnemen met Loes Stam.

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page