"Ik ben de ambassadeur van kinderen van scheidende ouders"

​"Mensen staan mij toe een tijdje mee te lopen in hun leven en het afscheid van hun huwelijk mee te maken. Dat vind ik bijzonder en waardeer ik. Ik probeer mijn cliënten te laten zien dat uit nare dingen vaak iets moois voortkomt, als je de uitdaging maar aangaat."

Nevenwerkzaamheden

  • Voorzitter klachtencommissie Vereniging Gehandicaptenzorg Utrecht (VGU), sinds de oprichting, daarvoor voorzitter klachtencommissie zorgorganisatie Reinaerde te Utrecht.

  • Voorzitter Beheer patiëntengelden 94 Reinier van Arkel, GGz Oost Brabant (1999 tot heden).

  • Bestuurslid Gezondheidscentrum Samen Beter ‘s-Hertogenbosch (2006 tot heden).

  • Voorzitter Nederlandse Stichting Gestalt (sinds 2014).

Loes Stam, Advocaat & Mediator

Mensen die willen scheiden, die vragen hebben over alimentatie, omgang, co-ouderschap, gezag en

kinderbeschermingsmaatregelen zijn bij mij in goede handen. Rechtbanken en gerechtshoven benoemen mij daarom vaak als bemiddelaar in ingewikkelde familierechtzaken. Ook bemiddel ik in internationale

kinderontvoeringszaken en omgangsregelingen.

Vanaf 1 november 2009 werk ik voor de rechtbank Den Haag als crossbordermediator in kinderontvoeringszaken die vallen onder het Haags Kinderontvoeringsverdrag. Ik ben de ambassadeur van kinderen van scheidende ouders. Door de ouders met elkaar in gesprek te houden, voorkom ik pijnlijke escalaties voor de kinderen.

 

Voor ik advocaat werd, was ik vijftien jaar kinderverpleegkundige. Ik weet veel van kinderen, hun ontwikkeling en van opvoedingsvraagstukken. Als mediator praat ik ook met de kinderen, in overleg met de ouders. Vaak hebben ze veel verdriet en dat bespreek ik met de ouders. Het voordeel van mediation is dat maatwerk mogelijk is.

Ik vind het dus belangrijker dat mijn cliënten hun zaken onderling regelen dan ze aan de rechtbank voor te leggen. Alleen wat zo niet op te lossen is, moet aan de rechter worden voorgelegd. Samen met u schat ik de risico’s daarvan in, evenals de tijd en de kosten van procederen, zodat u van tevoren weet waar u aan toe bent.

Mensen staan mij toe een tijdje mee te lopen in hun leven en het afscheid van hun huwelijk mee te maken. Dat vind ik bijzonder en waardeer ik. Ik probeer mijn cliënten te laten zien dat uit nare dingen vaak iets moois voortkomt, als je de uitdaging maar aangaat.