© 2017 by Stam Familierecht Advocaten & Mediators I info@stamfamilierecht.nl I telefoon 073-2200066

  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon

Nieuws & informatie

 

Op deze pagina publiceren we nieuwsberichten over ons kantoor, interessante nieuwsberichten voor u op het gebied van familierecht, vindt u informatie over onze vacatures & stageplaatsen en kunt u de klachtenregeling raadplegen.

Laatste nieuws van Stam Familierecht:

2019 indexeringspercentages kinder- en parneralimentatie 2%

 

Betaalt of ontvangt u partner- of kinderalimentatie? Dan moet u in het nieuwe jaar goed opletten. De bijdrage in het levensonderhoud wordt vanaf 1 januari 2019 namelijk met 2% verhoogd.

Deze wettelijke indexering van alimentatie wordt jaarlijks vastgesteld en is verplicht. Alleen wanneer er afwijkende afspraken zijn gemaakt in het echtscheidingsconvenant over de verhoging of indexering van de alimentatie, kan het zo zijn dat het afgesproken bedrag niet hoeft te worden aangepast.

Als u alimentatie betaalt of ontvangt, moet u de jaarlijkse indexering zelf in de gaten houden en berekenen wat het nieuwe bedrag wordt dat u per 1 januari moet gaan betalen of ontvangen. Het alimentatiebedrag wordt namelijk niet automatisch aangepast. U krijgt hier ook geen bericht over van de overheid.

 

Meer weten over de indexering van uw alimentatie? Kijk op de website van het LBIO/indexering-alimentatie voor een betrouwbare berekening en meer informatie over kinder- en partneralimentatie. Informatie en tips zijn ook te vinden op www.verder-online.nl

.

Klik hier voor interessante informatie in het familierecht

Klik hier voor vacatures & stageplaatsen

Raadpleeg de klachtenregeling